Shamansk healing, Vedic art, doTerra Eteriska oljor
»Om mig »Shamanhealing »Akupunktur »VedicArt »Skallror »doTERRA Eteriska Oljor »Hem

 

doTERRA Eteriska Oljor

Eteriska oljor, även kallade essentiella oljor, har använts i alla tider och de finns naturligt i alla växter. De skyddar växten mot skadeinsekter och är även livgivande. Det är bl a ur växtens blad, blommor, rötter, frön, skal och kåda som eteriska oljor utvinns.

För att få en terapeutisk eterisk olja krävs det att oljan är 100 % ren, vilket innebär att den inte är utspädd med vare sig andra oljor eller syntetiska ämnen. Detta gör dock oljan dyrare men också mycket mer dryg då endast en liten mängd olja har effekt på kropp och själ. DoTERRAs eteriska oljor är 100 % rena och har en mycket hög och ren energi. De utvinns på ett skonsamt sätt genom ångdestillering och kallpressning.

 

doTerra LavendelLavendel är en av de mest använda eteriska oljorna och kanske den med flest användningsområden. Den är bl a antiseptisk, lugnande och antidepressiv. Lavendeloljan har också en välgörande effekt på huden. I en bas av arganolja tillsammans med Frankincense, Sandelträ, Helichrysum och Myrra är den fantastisk som daglig ansiktsolja.

 

Användningsområden

Eteriska oljor har många olika användningsområden. De vanligaste egenskaperna är att de är lugnande, stärkande, återuppbyggande, minskar stress och stärker immunförsvaret. De flesta är även antibakteriella och antivirus. Vid förkylning och influensa är t ex Timjan en stark antibakteriell olja som dessutom hjälper vid hosta och dåligt immunförsvar. Timjan anses även vara den olja som ingjuter mod i våra hjärtan. Likaså är alla citrusfrukternas oljor starkt bakteriehämmande, de har dessutom en underbar doft. DoTERRA har tagit fram en citrusblandning, Citrus Bliss, som doftar helt ljuvligt, är humörhöjande, glädjespridande och dessutom då, bakteriedödande. Den har även de egenskaper som de respektive citrusoljorna står för.

Några tips på hur man kan använda eteriska oljor:

Terrashield, en av doTERRAS blandningar, som skydd mot fästingar och mygg.
Pepparmynta och Ingefärsolja är bra för att förhindra illamående och åksjuka.
Citronoljan ger klarhet åt tanken och hjälper dig att fokusera.
Lavendel och Silvergran i en diffuser är en väldoftande rumsrenare.
Sandelträ och Frankincese skänker avslappning vid meditation och yoga.
Vetiver och Lavendel är en bra blandning att använda under flygresan för att minimera jetlag.
OnGuard, en blandning av olika oljor, som bl a stärker immunförsvaret.

 

Köpa oljorna

doTerra eteriska oljor

DoTERRAs eteriska oljor säljs via återförsäljare och jag är sedan en längre tid återförsäljare av deras oljor.
Är du intresserad av att köpa oljor kan du antingen

  • kontakta mig för att köpa oljor direkt av mig
  • kontakta mig för att bli medlem hos doTERRA och få reducerat pris när du själv handlar via en hemsida du får hos doTERRA
  • kontakta mig för att bli månadsbeställare hos doTERRA, vilket innebär att du får reducerat pris, tjänar poäng och kan ta del av alla erbjudanden som erbjuds. Du kan även bygga ett eget team som månadsbeställare

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till mig!

 

 

AnnMarie Jacobsson     Lidingö och Krukmakargatan 3, Stockholm     tfn 076/211 37 40    annmarie12@outlook.com